Αγορές και Προϊόντα

Η στρατηγική μας είναι να επικεντρώνουμε τις δραστηριότητες μας στις ακόλουθες αγορές στις οποίες δίνουμε αξία, αναπτύσσοντας για τους πελάτες μας καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις προσαρμοσμένες στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις των τελικών καταναλωτών.

Καταναλωτικά Αγαθά & Iατροφαρκακευτικά

  Markets-ConsumerGoods_Healt Click to enlarge
Μέσω της εκτεταμένης ποικιλίας προϊόντων της, η Solvay επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοση και την ευκολία χρήσης των προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Λύσεις βασισμένες στις ειδικές επιφανειοδραστικές ουσίες, πολυμερή και φθοριούχα υγρά τα οποία συμβάλουν στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των απορρυπαντικών και προϊόντων υγιεινής. Τα πολυμερή, πολυαμίδια και οι " ευφυής" ίνες χρησιμοποιούνται από τις κλωστοϋφαντουργικές βιομηχανίες για τη δημιουργία ενδυμάτων υψηλής αντοχής. Ενώ η γκάμα της οξικής κυτταρινής καλύπτει την αγορά των φίλτρων για τσιγάρα. Τέλος για τον τομέα της υγείας, ο όμιλος αναπτύσει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών πολυμερών για βιοσυμβατά ιατρικά εμφυτεύματα και διττανθρακικού νατρίου για αναβράζοντα δισκία.

Αυτοκινητοβιομηχανία & Αεροναυπηγική

  Markets-Automotive_Aeronaut Click to enlarge
Η Solvay παρέχει λύσεις στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με πολυαμίδια, ειδικά πολυμερή και σύνθετα υλικά που βελτιώνουν τις επιδόσεις και συμβάλλουν σημαντικά στην δημιουργία ελαφρύτερων οχημάτων. Ενώ φθοριομένοι ηλεκτρολύτες και άλατα λιθίου χρησιμοποιούνται για την βελτιώση της αποτελεσματικότητας των μπαταριών. 
Η Solvay παρέχει λύσεις που επιτρέπουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να ανταποκρίνονται στα συνεχώς αυξανόμενα παγκόσμια πρότυπα, όπως οξείδια σπάνιων γαιών για τους καταλύτες και πυριτικά για τη σήμανση των ελαστικών.
Ενώ στην  αγορά της αεροναυπηγικής, η χημική, μηχανική και θερμική αντοχή των προιόντων της Solvay παρέχει προηγμένες λύσεις που συμβάλλουν στην απόδοση και την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Aγροκτηνοτροφικά προϊόντα, Ζωοτροφές και προϊόντα διατροφής

  Markets-Agro_Feed_Food Click to enlarge
Τα προϊόντα της Solvay ανταποκρίνονται στις ανάγκες σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας. Εξάλλου, τα παράγωγα του guar, φθοριούχων ενώσεων και διαλυτών της συμβάλουν στην προστασία των καλλιεργειών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας τους, με σεβασμό στο περιβάλλον. Επιπροσθέτως η σειρά προϊόντων βανιλλίνης συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή, για παράδειγμα: στη μείωση του λίπους και των σακχάρων στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Το διττανθρακικό νάτριο προωθεί μια ισορροπημένη διατροφή και διατηρεί την καλή υγεία των ζώων, ενώ η οξική κυτταρίνη χρησιμοποιείται στην παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον συσκευασία τροφίμων.

Ενέργεια & Περιβάλλον

  Aerial view of forest Click to enlarge
Η Solvay υποστηρίζει τις αγορές ενέργειας  στην προσπάθειά της για βελτίωση της απόδοσης και χαμηλότερο κόστος. Guar ή τασιενεργά παρέχουν λύσεις για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Φιλμ PVDF βελτιώνουν την απόδοση και την αντοχή των ηλιακών συλλεκτών, ενώ άλατα λιθίου αυξάνουν την απόδοση της μπαταρίας. Επίσης παρέχει μεθόδους και λύσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα. Η Solvay προσφέρει στους βιομηχανικούς πελάτες της την τεχνογνωσία της στον τομέα της  βελτιστοποίησης της ενέργειας. Τέλος προτείνει λύσεις για τη μείωση της μόλυνσης του  αέρα, του νερού και του εδάφους.

Δόμηση και Κατασκευή

  Markets-Building_Constructi Click to enlarge
Με τα προϊόντα της Solvay γίνεται δυνατός ο σχεδιασμός κτιρίων που επιτρέπουν βιωσιμότερες λύσεις όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και την ποιότητα ζωής. Οι λύσεις της χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υαλοπινάκων με διπλή ή τριπλή δομή σύμφωνα με τις  αυστηρότερες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Τα φθοριούχα προϊόντα επιτρέπουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας αφρώδη υλικά για μονωτικά. Ενώ οι βιοδιασπώμενοι διαλύτες της χρησιμοποιούνται στα χρώματα  και τις «πράσινες» επενδύσεις. Τέλος, πολυμερή φθορίου και τεχνικά πλαστικά  αυξάνουν την αντίσταση στη φωτιά των ηλεκτρικών εξαρτημάτων και καλωδιώσεων.

Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά

  Digital tablet Click to enlarge
Τα ειδικά πολυμερή της Solvay ανοίγουν νέους ορίζοντες όσον αφορά το σχεδιασμό, την ασφάλεια και τις επιδόσεις σε βιομηχανικούς πελάτες της, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στην ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων όπως tablet και smartphone, προϊόντα τεχνολογίας OLED, άκαμπτες και εύκαμπτες οθονες, επεξεργαστές υπολογιστών, μνήμες και ημι-αγωγούς με βάση τα rare earth. Για τη βιομηχανία ηλεκτρικών συνδέσμων, η Solvay αναπτύσσει ειδικά προϊόντα και φθοριούχα πολυαμίδια για ηλεκτρικούς διακόπτες και επιβραδυντικά διάδοσης φωτιάς. Προσφέρει επίσης οικολογικά υπεύθυνες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης rare earth και των βιοαποικοδομήσιμωνπολυαμίδιων.

Βιομηχανικές εφαρμογές

  Markets-IndustrialApplicati Click to enlarge
Η Solvay προσφέρει λύσεις με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες των βιομηχανιών για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των περιβαλλοντικών αποδόσεων.